رو عنوان : دکتر معتمد : در این امتحان قابلیت سنجش مهارتهایـی فراهم می گردد که توسط اغلب آزمونهای کتبی قابل بررسی نیست
عنوان : آزمون PMP برای اولین باربصورت الكترونی توسط گروه طب اورِژانس دانشكده پزشكی برگزار گردید
زير عنوان : دکتر معتمد : تدبير مشكل بيمار، ابزاري براي ارزيابي صلاحيت هاي باليني دانشجويان پزشكي می باشد
 ۱۳۹۶/۰۲/۱۷

آزمونpatient management problem) PMP ) بمعنای تدبیر مشکل بیمار برای اولین بار بصورت الکترونیکی توسط گروه طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد
.

دکتر حسن معتمد معاون پِژوهشی گروه طب اورِژانس در راستای برگزاری این آزمون گفت : با توجه به برگزاری آزمون PMP برای اولین بار توسط گروه طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همچنین مطابقت نرم افزار طراحي شده با استانداردهاي بين المللي، نرم افزار مذكور در سطح دانشگاه و امتحانات بورد تخصصي این رشته در كشور بوده است که با استقبال اساتيد و دستياران رشته مذكور مواجه گرديد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد : در این آزمون در واقع یک موقعیت بالینی واقعی را که پزشک با فرد بیمار یا مجروح مواجه می شود را شبیه سازی کند. در اين روش دانشجو با یک بیمار که اطلاعات محدودی از او دردست می باشد، مواجه شده و باید اطلاعات موجود را مورد مطالعه قرار داده و سپس تصمیم گیری کند که چه اقدماتی باید برای بیمار انجام گیرد .از جمله اقداماتی که ممکن است بر بالین بیمار صورت گیرد، میتواند شامل در خواست یکسری آزمایشات پاراکلینیکی و یا سایر روشهای تشخیصی باشد . نهایتاً دانشجو باید در رابطه با درمان و اداره بیمار تصمیماتی را اتخاذ نماید . در اين امتحان دانشجو قادر خواهد بود مسائل بیمار را درک کرده، اطلاعات لازم برای حل آن جمع آوری کند و اطلاعات جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل نماید .

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اهمیت این آزمون افزود : این بررسی با هدف تبیین طراحی نرم افزار آزمون PMP در راستای تسهیل و بهینه سازی آزمونهای سنجش صلاحیت های بالینی دانشجویان علوم پزشکی و نیز جهت پاسخ به نیاز اساتید ،دانشجويان و دست اندركاران آموزشي و تحقق آرمان دستيابي به دانشگاه الكترونيك و نهايتاً به منظور ارتقاي كيفيت آموزش و سلامت جامعه طراحي گرديده است.

دکتر معتمد مسئول برگزاری این آزمون در خصوص کاربرد های مهم این امتحان اذعان داشت: ارزيابي مهارت هاي تصميم گيري و قضاوت باليني دانشجويان در تفسير داده ها ، تعيين پلان تشخيصي ،تشخيص افتراقي و تشخيص نهايي،تعييـن بهترين اقدام مراقبتي و انتخاب بهترين برنامه و روش پيشگيري و درمـان در ارزیابی هاي تراکمی (نهایی ) ،تكويني و همچنین در یادگیری بصورت گروهی و نیز به کمک رایانه می باشد.

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی اهواز با تاکید بر این مطلب که در این امتحان قابلیت سنجش مهارتهایـی فراهم می گردد که توسط اغلب آزمونهای کتبی قابل بررسی نیست ، تصریح کرد : عدم دخالت شانس در جوابگوئی، رعایت مراحل منطقی در درمان بترتیب اولویت، نمره گذاری دقیق PMP، هیجان و انگیزه امتحان دهنده در تمام مدت امتحان، همچنین غیر قابل برگشت بودن تصمیمات اتخاذ شده برای بیمار همانطور که در حالت واقعی در بالین بیمار می باشد .و نیز وجود بازخورد آنی برای امتحان دهنده از دیگر محاسن برگزاری این ازمون بصورت الکترونیکی بوده است.
وی در ادامه یاد آور شد: به دانشجو توصیه می گردد که در ابتدا تمام افکار اولیه خود را در رابطه با موارد بیماری مورد نظر متمرکز کرده و اولین سوالاتی را که می خواهد به آنها پاسخ داده شود ، روی کاغذ یادداشت نماید. و بعد از اقدام فوق تمام گزینه های الفبایی را نگاه کند و سپس گزینه های مورد نظرش را انتخاب نماید