عنوان : روز پنجم ماه مارچ ،روز سلامت كلیه ها
 ۱۳۹۵/۱۲/۱۱
در تقویم سازمان بهداشت جهانی روز پنجم ماه مارچ به عنوان روز سلامت کلیه ها نامگذاری شده و در این روز تلاش بر آن است که کارکرد و بیماری های کلیوی به عموم مردم معرفی و روش های ارتقاء سلامت این دو ارگان بسیار حیاتی آموزش داده شود.

بهمین مناسبت از معاون درمان و امور هیئت علمی دانشکده پزشکی ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، دکتر محمدرضا دادفر اورولوژیست ، جراح و متخصص ناباروری مردان گزارشی پیرامون موضوع فوق از طرف روابط عمومی دانشکده پزشکی تدوین شده است:

از مهمترین مسائلی که سلامت کلیه ها را تهدید می کند میتوان به کم آبی بدن، قند خون بالا، فشار خون بالا، عفونت های ادراری، سنگ ها، بدخیمی ها و بیماری های مادرزادی اشاره کرد.

این بیماری ها، سالانه هزاران نفر در جهان و از جمله در کشور ما را گرفتار کرده و علاوه بر کاهش کیفیت زندگی، هزینه های بالایی هم به سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل می کند، اما خوشبختانه با اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه مناسب می توان از بروز بسیاری از این عوارض جلوگیری و آنها را به نحوی کنترل نمود.

در این راستا باید به آموزش وسیع همگانی در جهت مصرف مایعات کافی بخصوص در فصول گرم سال و در مناطق خشک مانند کشور ما توجه خاص شود. با نوشیدن آب کافی هم شانس سنگ سازی در دستگاه ادراری کاهش می یابد و هم عفونت های کلیوی کمتر بوجود می آید. همچنین اقداماتی مانند کنترل عمومی زودرس و مناسب فشارخون افراد جامعه و انتخاب رژیم غذایی مناسب با کاهش مصرف نمک و چربی ها می تواند در جلوگیری افزایش فشارخون و نیز سرطان های کلیوی و دیابت قندی کمک کننده باشد.

در سالهای اخیر با سرمایه گذاری کلان ملی، امکانات مناسبی جهت درمان بیماریهای کلیوی در بسیاری از مناطق کشور ما ایجاد شده بصورتی که اکنون پیوند کلیه بعنوان پیشرفته ترین و مفیدترین روش درمان نارسایی کلیه بصورت روزانه در سراسر کشور و با هزینه ناچیز انجام می شود. همچنین بسیاری از داروهای گران قیمت درمان بیماریهای کلیوی با تولید داخل کشور و با یارانه بالا با هزینه ای چندین برابر کمتر از کشورهای همسایه در دسترس بیماران قرار گرفته است.

در جبهه مبارزه با بیماری های کلیوی، رده های مختلف پزشکی و پیراپزشکی، جراحان ارولوژی و نفرولوژیست ها درگیر می باشند و در این نبرد سنگین، مساعدت همه ارگان ها و افراد تاثیرگذار و شاخص جامعه از صدا و سیما تا مسئولین اجتماعی و سیاسی می تواند کمک کننده باشند.